Abilitec Abilitec
 

Afgelopen september was onze directeur, Peter Gerlach, in gesprek met Vastgoedsociëteit Rotterdam Rijnmond. Peter stelt zich in dit interview voor, vertelt zijn guilty pleasures en laat zien wat hij later wilt worden. Aan ambitie geen gebrek. Lees nu hieronder snel het interview of neem direct een kijkje op de website van Vastgoedsocieteit Rotterdam Rijnmond voor andere leuke interviews!

Hallo Peter, 

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar - juist nu - nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Peter Gerlach. Naam en bedrijf Peter Gerlach, Abilitec project professionals uit Dordrecht, dicipline uitzenden, detacheren en werving & selectie binnen de techniek. Vakgebieden Bouwkunde, civiele techniek, werktuigbouw en elektrotechniek. Opgericht in 2002 en bijna 20 jaar zelfstandig ondernemer.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon in Barendrecht, ben getrouwd en heb 2 dochters van 18 en 22.

Waar kunnen we je van kennen?
Bekend van een aantal netwerk bijeenkomsten in Rotterdam die bouw / vastgoed gerelateerd zijn. Daarnaast meestal aanwezig op leuke symposia, de Bouwbeurs en Provada. (afgelopen jaar wat minder).

Waar kunnen we je voor bellen?
Voor een goed gesprek over ondernemerschap, de markt en innovatie. Maar ook een lekker etentje, wijntje of een rondje op de golfbaan. Maar ook een tourtocht met oldtimers is favoriet.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Zondagmorgen zit ik op de racefiets, rondje van 40-50 km en als het regent met de Mountainbike het terrein in, heerlijk.

Beste restaurant
Anti Chic Rotterdam.

Mooiste gebouw
Museum van Wetenschappen in Valencia (Complex Ciutat de les Arts). Dat hele gebied is adembenemend en zo knap ontworpen. Dichter bij huis, de Markthal en het Depot van Boijmans van Beuningen.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Ik heb 2 jaar (toen was ik 7 jaar) in Rotterdam gewoond en de Euromast blijft een mooie herinnering.

Mooiste plek in Rotterdam
De oude haven en de Kop van Zuid.

Inspiratiebron
Zakelijk: Simon Sinek, business Strategy, Start with the WHY.
Privé: Op naar geluk van Ap Dijksterhuis. Het is belangrijk om in balans te zijn. Zakelijk en privé.

Guilty pleasures
Goede tijden slechte tijden en muziek van André Hazes.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Leave the door open van Bruno Mars en Dangerous van David Guetta. (lekker voor in de auto).

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Wandelen (met corona hond) en in de tuin werken. Daarnaast ben ik gek op sporten zoals wielrennen, golfen en hardlopen.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand gedaan hebt?
Naar de Ardennen geweest om een dag te mountainbiken en een dag te golfen (Five Nations). Mooiste baan ooit.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Mijn naaste collega’s en daarnaast creativiteit, schakelvermogen en doorzettingsvermogen.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Blijf altijd positief en vier je successen. Ook in de afgelopen periode hebben we veel tegenslagen gehad. Mijn motto is: achter de wolken schijnt altijd de zon. Soms moet je diep gaan maar het leven blijft een feest. Genieten dus!

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Wees authentiek, blijf dicht bij jezelf en blijf jezelf.

Wat wil je later worden?
Projectontwikkelaar, 3 jaar geleden hebben we ons eerste (monumentale) pand gekocht in het centrum van Dordrecht. Inmiddels hebben dat verbouwd tot 6 appartementen en dat wordt dit jaar oktober opgeleverd. Dat is mijn passie en daar ga ik de komende jaren meer tijd in stoppen. Tenslotte ben ik van origine bouwkundige, dus het bloed kruipt…………………

Vraag speciaal aan jou van Kees Graumans van Kuijpers: Zowel bij opdrachtgevers, adviseur en installateurs is de vraag naar goede technici gigantisch. De prijzen stijgen; de kwaliteit neemt af. Welke andere rol zouden wervings- en selectiebureaus kunnen spelen om dit probleem gezamenlijk te verkleinen?
Goede vraag Kees: Onze rol veranderd en de markt veranderd nog sneller. De opdrachten zijn geen uitdaging meer maar het vinden van de juiste mensen wel. Bij Abilitec zijn we van 6 commerciële mensen gegaan naar 3 commercieel en 3 recruiters om dat knelpunt op te lossen. Blijft alsnog moeilijk om de juiste mensen te vinden, omdat de arbeidsmarkt redelijk op slot zit en we weinig jonge instroom hebben. Wij geloven erin dat we als partners samenwerken met een geselecteerd groepje aan opdrachtgevers. We trekken samen op, maken een vlootschouw, proberen de projecten beter te voorspellen en kunnen zo beter anticiperen op wat er gaat komen. Zo hebben we nu een aantal samenwerkingen lopen en dat werpt zijn vruchten af. Daarnaast moeten we anders naar beschikbare mensen kijken en benoemen wat ze wel kunnen. Vervolgens kan je door opleidingen de medewerkers WEL op het niveau krijgen waar je ze wil hebben.

Nieuws