Abilitec Abilitec
 

Abilitec blijft in winnende mood

Abilitec blijft in een winnende mood en heeft de aanbesteding ‘Inhuur Techniek, Energie en Veiligheid’ van de VU in Amsterdam gewonnen. De komende 2 jaar (met nog een mogelijkheid tot 2 jaar verlengen) bemiddelt Abilitec engineers en adviseurs op elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en bouwkundig vlak.

“Werken aan deze campus die in de snelst groeiende economische regio van Nederland - de Zuidas – ligt, maakt ons trots”, aldus Joost van Dijk, managing director bij Abilitec. “Ik heb al vaker gezegd dat het onze strategie is om in deze regio te groeien en onze toegevoegde waarde voor organisaties met publieke taken uit te bouwen. Ik weet zeker dat we weer meer aantrekkelijk zijn voor technische professionals nu we naast grote gemeenten, ziekenhuizen en de provincie Noord-Holland, ook in de onderwijssector uitdagende projecten en banen hebben. Onze opdrachtgevers profiteren van die gecombineerde en aanzuigende werking op de arbeidsmarkt en de expertise die elders is opgedaan”. 

“Om nu ook deze aanbesteding te winnen en ook nog eens met de hoogste score, is opnieuw een bekroning op ons werk. Het is de eerste aanbesteding waar we de technische expertise die wij in huis hebben, gebundeld konden offreren. Bouwkunde, Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek, gaan hier mooi integraal samenlopen”. De VU bevindt zich middenin in een aantal ambitieuze ontwikkelingen met projecten waar onze professionals naar kunnen kijken. Van Dijk: “Naast onderwijs- en onderzoeksgebouwen komen er kantoren, woningen, horeca, sportfaciliteiten en culturele voorzieningen. De bestaande gebouwenvoorraad wordt opgeknapt en aantrekkelijker gemaakt en diverse nieuwe plintfuncties en de verbeterde aanleg van infrastructuur van Zuidas staan gepland. Het is al een mooi gebied, maar straks staat er een state-of-the-art campus die zich kan meten met de beste van Europa. We gebruiken de komende zomerperiode om ons goed voor te bereiden en klaar te staan voor de start van de samenwerking”.