Abilitec Abilitec
 

De huidige markt voor een Projectleider

Als projectleider ben jij gewild. Op dit moment staan er ruim 1.000 openstaande vacatures als projectleider in bouwkunde of civiele techniek op jou te wachten. Bij Abilitec hebben we ontzettend veel projecten voor jou klaarstaan en krijg jij zelfs de keuze om te beginnen aan een project wat jij leuk vindt. Jij bent als projectleider gewild. Zo weten wij dat 81% van de projectleiders wekelijks of maandelijks benaderd wordt voor een nieuwe baan. Hierin weten wij ook dat we onderscheidend moeten zijn om een gewild iemand als jij te kunnen overtuigen. Jij kunt overal aan de slag, dat weten we. Maar wat past nu het best bij jou? Hoe maak je nu een verstandige keuze in al dat aanbod? En welke carrièrestap ga jij ervoor zorgen dat je ook in de toekomst gewild blijft?

Hoe kies je als projectleider de juiste organisatie?

Abilitec helpt jou graag bij je carrièrepad en zorgt ervoor dat jij niet meer hoeft te solliciteren, maar dat de best passende organisatie bij jou solliciteert. Bij Abilitec gaan we verder dan een nieuwe baan voor jou alleen. We zorgen we er ook voor dat je gewild blijft. Daarom doen we continu onderzoek naar wat projectleiders belangrijk vinden en nodig hebben voor hun ‘next step in tec’. 

Onderzoek bij projectleiders

Uit ons onderzoek blijkt dat jij als projectleider het belangrijk vindt om continu uitgedaagd te worden in zowel baan als doorgroeimogelijkheden. 91% van de ondervraagde projectleiders vindt het belangrijk om door te groeien en te blijven ontwikkelen in het vakgebied. Het liefst via opleidingen, workshops of cursussen. Een mooie volgende stap is bijvoorbeeld een functie als projectmanager of bedrijfsleider. We zien dat die stap vaak uitblijft en dat projectleiders vaak te lang op dezelfde plek zitten.

Speelt dit bij jou ook? Bij Abilitec kijken we juist naar jouw volgende stap. Op het moment dat je binnenkomt en solliciteert voor jouw volgende stap, kijken we direct met jou naar de toekomst. Mis jij bijvoorbeeld een competentie om de baan die jij wilt te beginnen? Via onze Tecademy zorgen we dan voor een passende opleiding of cursus om jou de benodigde kennis aan te leren. Jouw ontwikkeling staat nooit stil. Door onze jarenlange bemiddelingspraktijk en ons uitgebreide netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers zit er altijd een baan bij die past bij jouw carrière, salaris en de werksfeer waar jij je in thuis voelt. 

Doorgroeimogelijkheden als projectleider 

Bij Abilitec staat jouw ontwikkeling dus nooit stil. Per jaar sparen wij voor jou een opleidingsbudget van €1.650-€1.800 bij elkaar, die jij inzet om de beste versie van jezelf te worden. Samen met jou en onze opdrachtgever stippelen we een opleidingspad op maat uit, waardoor jij ook in de toekomst gewild blijft. Dit kan zowel met vakinhoudelijke opleidingen als LEAN of Budgeting tools, maar ook met coaching en persoonlijke ontwikkeling zoals trainingen over time- en teammanagement. 

Waar kan je heen groeien als projectleider?

  • Projectmanager: in deze rol beheer jij het gehele bouwproces. Daarnaast beheer je het financiële resultaat van grote projecten. Een verantwoordelijke job dus. Meer weten? Bekijk hier alle banen van projectmanager.