Abilitec Abilitec
 

De huidige markt voor een servicemonteur

Servicemonteur, een van de meest gewilde banen van het moment. Er staan ruim 6.000 banen open en ruim 85% van de servicemonteurs wordt maandelijks een nieuwe baan aangeboden. De wereld ligt aan jouw voeten. Je kunt in veel verschillende takken aan de slag, want jij bent gewild. Jij staat aan het stuur van jouw carrière en je hebt een prachtige toekomst voor je. Maar wat past nu het beste bij jou? Hoe maak je de beste keuze voor jouw carrière tussen al die banen? Welke specialisatie houdt jou ook in de toekomst gewild?

Hoe kies je als servicemonteur voor de beste baan?

Abilitec helpt jou graag bij je carrièrepad en zorgt ervoor dat jij niet moet solliciteren, maar dat alleen de best passende organisatie bij jou in de buurt solliciteert bij jou. Bij Abilitec gaan we verder dan een nieuwe baan voor jou alleen. We zorgen we er ook voor dat je gewild blijft. Daarom doen we continu onderzoek naar wat werkvoorbereiders belangrijk vinden en nodig hebben voor hun ‘next step in tec’. 

Onderzoek bij Werkvoorbereiders

Uit ons onderzoek blijkt dat ruim 90% van de servicemonteurs zich wil doorontwikkelen in hun vak. In het onderzoek zijn niet alleen servicemonteurs die bij Abilitec werken meegenomen, maar het onderzoek veel breder ingezet. Naast het doorleren blijkt uit onderzoek dat de combinatie salaris en doorgroeien centraal staat in de carrière van de servicemonteur. Een erg mooie combinatie wanneer dat bij elkaar komt en dit is exact waar we bij Abilitec naar streven. Een prachtige beloning aangevuld met een opleidingsbudget van €1.650 tot €1.800 per jaar. Verder blijkt uit ons onderzoek dat jij als service monteur vaak de opleiding mist in je huidige baan. Dit is bij Abilitec anders. 

Bij Abilitec staat jouw ontwikkeling en opleiding juist op nummer 1. Via de Tecademy leiden we jou op in het vakgebied waar jij je in wilt ontwikkelen. Samen stippelen we een pad uit om alles uit jouw carrière te halen. Dit doen we door jou op in verschillende keukens een kijkje te laten nemen.

Dus, mis jij ook die opleidingsmogelijkheden in je huidige baan? Dan is het goed om te weten dat Abilitec jou dit jaar nog kan helpen aan een beter passende baan. Wij verbinden jou aan de mooiste banen bij de leukste opdrachtgevers en zetten jouw ontwikkeling altijd voorop.

Doorgroeimogelijkheden als werkvoorbereider 

Bij Abilitec staat jouw ontwikkeling dus nooit stil. Met elkaar sparen we een opleidingsbudget bij elkaar om jou door te laten groeien in het vakgebied van jouw keuze. Dit kan zowel met vakinhoudelijke opleidingen zoals hbo mechatronica, als opleidingen om jouw softskills aan te scherpen zoals timemanagement. Je kunt als servicemonteur meerdere kanten op en op verschillende vlakken doorgroeien. Hieronder noemen we er drie, zodat jij een idee hebt waar jij heen kunt groeien.

  • Technisch specialist: een specialistische baan waarin jij bent doorgegroeid door kennis op te doen en je hbo af te ronden. Deze baan brengt veel uitdaging met zich mee en jouw kennis over materieel is ongeëvenaard.
  • Senior servicemonteur: jij weet alles over jouw vakgebied als monteur en werkt hierin zelfstandig. Je deelt je eigen dagen in en hebt veel verantwoordelijkheid. Jij vindt het leuk om jezelf steeds meer te verdiepen in het vak van servicemonteur.
  • Teamleider: een veelzijdige baan waar jij jouw opgedane kennis als Servicemonteur in de praktijk brengt en overbrengt aan jouw collega’s.