Abilitec Abilitec
 

De huidige markt voor een werkvoorbereider

Als werkvoorbereider ben jij gewild. Op dit moment staan er ruim 4.000 openstaande vacatures op jou te wachten. Meer dan 50% van jouw collega-werkvoorbereiders wordt wekelijks benaderd voor een nieuwe baan. Zeg maar gerust dat jij als werkvoorbereider gewild bent! Jij kunt overal aan de slag, dat weten we. Maar wat past nu het best bij jou? Hoe maak je nu een verstandige keuze in al dat aanbod? En welke carrièrestap ga jij ervoor zorgen dat je ook in de toekomst gewild blijft?

Hoe kies je als werkvoorbereider de juiste organisatie?

Abilitec helpt jou graag bij je carrièrepad en zorgt ervoor dat jij niet moet solliciteren, maar dat alleen de best passende organisatie bij jou in de buurt solliciteert bij jou. Bij Abilitec gaan we verder dan een nieuwe baan voor jou alleen. We zorgen we er ook voor dat je gewild blijft. Daarom doen we continu onderzoek naar wat werkvoorbereiders belangrijk vinden en nodig hebben voor hun ‘next step in tec’. 

Onderzoek bij Werkvoorbereiders

Uit ons onderzoek blijkt dat werkvoorbereiders vooral aanlopen tegen een te hoge werkdruk, een te lange reistijd en een stroeve communicatie met het management. Bijna 25% van de ondervraagde werkvoorbereiders gaf dit aan als verbeterpunten van de huidige baan. We hebben hierin niet alleen werkvoorbereiders gevraagd die via Abilitec werken, maar een veel breder onderzoek ingezet. 

Ruim 97% van de werkvoorbereiders wil zich doorontwikkelen in hun vak en ook daar is lang niet altijd tijd of ruimte voor. Een logische volgende stap in bijvoorbeeld een rol als projectleider, of juist specialiseren in het huidige vak als werkvoorbereider blijft te vaak uit. 

Speelt dit bij jou ook? Dan is het goed om te weten dat Abilitec jou dit jaar nog kan helpen aan een beter passende baan. Wij verbinden dagelijks veel werkvoorbereiders aan uitdagende projecten en mooie banen. Door onze jarenlange bemiddelingspraktijk en ons uitgebreide netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers zit er altijd een baan bij die past bij jouw carrière, salaris en de werksfeer waar jij je in thuis voelt. 

Doorgroeimogelijkheden als werkvoorbereider 

Bij Abilitec staat jouw ontwikkeling nooit stil. Per jaar sparen wij voor jou een opleidingsbudget van €1.650-€1.800 bij elkaar, die jij inzet om de beste versie van jezelf te worden. Samen met jou en onze opdrachtgever stippelen we een opleidingspad op maat uit. Dit kan zowel met vakinhoudelijke opleidingen als Revit, maar ook met coaching en persoonlijke ontwikkeling zoals trainingen over time- en teammanagement. 

Uiteraard kan je meerdere kanten op als werkvoorbereider. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

  1. Projectleider: een veelzijdige baan waar jij daadwerkelijk de baas wordt van een project en waar jij alles te zeggen hebt. Zat je als werkvoorbereider vooral in de uitvoering, bij de baan van projectleider ben jij direct verantwoordelijk voor het hele project. Meer weten? Bekijk hier alle banen van projectleider.
  2. Senior werkvoorbereider: jij wordt de vraagbaak en het kenniscentrum waar alle werkvoorbereiders hun vragen aan stellen en die jij leiding geeft. Hierin specialiseer jij je dus in het vak van werkvoorbereider en weet jij alle ins en outs. Door jouw kennis sta je dichtbij bijvoorbeeld de projectleider. Wil jij doorgroeien naar senior werkvoorbereider? Bekijk hier alle banen.
  3. Engineeringsniche: ben jij werkzaam als werkvoorbereider in de engineering? Dan kan jij doorgroeien naar prachtige banen, zoals verschillende engineersfuncties. Hierin wordt jouw technische kennis op de proef gesteld en kan je deze uitbreiden en naar een engineersvak groeien. Bekijk hier de verschillende banen die beschikbaar zijn als engineer.


Lees hier meer over jouw mogelijkheden als Werkvoorbereider in de bouwkunde of civiele techniek bij Abilitec

Lees hier meer over jouw mogelijkheden als Werkvoorbereider technische dienst bij Abilitec