Abilitec
lorem ipsum dolor 12/02/2015
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, vestibulum id ligula porta felis euismod semper.quam. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit. Meer informatie

 

 

 

Home >

Een steiger van bamboe! Bouwmateriaal van de toekomst?

Caressa Timmermans 29-5-2017 15:20
Categorieën: Abilitec nieuws

blog_image:article_bca_1496064756592c22f437a55.jpg:end_blog_image


Onze Abilitecer Caressa Timmermans is recent op vakantie geweest naar Indonesië. In haar rondreis door dit wonderschone land vielen haar, als accountmanager bouwkunde, een aantal zaken op. Indonesië is een land in opkomst; zo werd er op iedere hoek van de straat wel gebouwd. Deze bouwplaatsen waren toegankelijk voor iedereen en met de veiligheid was het vaak slecht gesteld. De helm is ingeruild voor een petje en de veiligheidsschoenen voor een paar afgetrapte slippers. Naast de verbazing over de veiligheid was er nog een opvallend verschil. Steigers waren niet van staal maar van bamboe. Een gek gezicht. Het eerste wat je denk “is het wel sterk genoeg?” Bamboe valt tenslotte onder de grassoort.

Sterk is het zeker! Er gaan zelfs stemmen op dat bamboe het bouwmateriaal van de toekomst is. Elora Hardy bouwt met haar team huizen enkel van bamboe. Volgens Elora is bamboe sterk, elegant en niet onbelangrijk; aardbeving bestendig.
Bekijk het filmpje In het onderstaande TED filmpje vertelt Elora Hardy over haar ervaring met bouwen met bamboe.

Film Elora Hardy

Link naar gallerij; bamboe = bouwmateriaal van de toekomst?

Reageer

bekijk de bedrijfsfilm
Twitter
volg abilitec op twitter