Abilitec Abilitec
 

GIS of voluit Geographic Information System of geografisch informatiesysteem, is een systeem waarmee informatie over geografische zaken kunnen worden geanalyseerd. GIS Specialist is een specialistische en gewilde functie. De naam zegt het al. GIS wordt in verschillende industrieën gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld bij een gemeente of provincie aan de slag als GIS Specialist om te adviseren over het gebruik van GIS functies, het gebruik van 3D-lagen en het vertalen van 3D-gegevens naar GIS. Jij bent dus een echte analist die een passie heeft voor het verwerken, presenteren en analyseren van data. Als GIS Specialist weet je GIS te vertalen naar een goede aanpak in de realiteit. 

De baan van GIS Specialist is een uitdagende baan

In de functie van GIS Specialist ben jij continu bezig door middel van data-analyse en -verwerking met het verbeteren van de relevante data. Het doel is om deze data te kunnen hergebruiken voor toekomstige projecten. Je bent dus in deze rol voor een groot deel verantwoordelijk voor successen voor deze projecten. Als specialist ben jij dus een echte baas in het analyseren van data. Daarbij moet je denken aan spreadsheets, gps data, handgeschreven kaarten, maar ook satelliet en andere luchtkaarten. 

Wil jij GIS Specialist worden?

Om een carrière te maken als GIS Specialist moet je een stevige basis hebben in GIS. Om GIS Specialist te worden heb je een hbo- of wo-opleiding nodig in de richting van geomatics of milieukunde. Mocht jij een opleiding hebben die net niet aansluit om GIS Specialist te worden, kan jij altijd een mooie opleiding volgen bij onze Tecademy. Hierin helpen wij jou aan de juiste competenties om jouw droombaan te kunnen krijgen. Bij Abilitec sta jij centraal. Wij helpen jouw GIS carrière van de grond te komen. Continue aandacht voor jouw ontwikkeling is waar wij voor staan.

Doorgroeimogelijkheden als GIS Specialist

De baan van GIS Specialist is dus een erg leuke en afwisselende baan, waarbij jij kunt doorgroeien tot GIS Analist en GIS Manager. Voor een volgende stap is het ook handig in deze functie om Python, HTML, CSS en JavaScript te begrijpen. Een prachtig vak waar jij je steeds dieper in kunt specialiseren. Wij helpen jou bij die volgende stap door continu cursussen aan te bieden, maar ook jou uitdagende banen en projecten aan te bieden. Dit doen we bij verschillende opdrachtgevers en zorgen ervoor dat jij komt te werken bij de opdrachtgever waar jij je fijn en thuis bij voelt.

Heb je vragen over GIS?

Stel je vraag direct aan YtekeWil je meer weten over de functie van GIS Specialist of heb je een andere vraag? Stel je vraag direct aan Yteke!