Abilitec
lorem ipsum dolor 12/02/2015
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, vestibulum id ligula porta felis euismod semper.quam. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit. Meer informatie

 

 

 

Home > Projecten > projecten Civiele techniek > aanleg van de Krajicek Playground

aanleg van de Krajicek Playground

Professional
Nathan Edelenbosch is 11 jaar in dienst bij Abilitec en sinds 2011 werkzaam als projectleider bij de Gemeente Schiedam. Één van de projecten van Nathan is de aanleg van de Krajicek Playground in de wijk Oost te Schiedam. Deze playground is ter vervanging van een oud speelveld waarbij er onder de playground een waterberging wordt gecreëerd omdat deze wijk veel problemen heeft van wateroverlast.

Project
Als projectleider is Nathan verantwoordelijke voor het budget, de planning, de communicatie richting alle betrokken partijen en de kwaliteit van een project. In eerste instantie richt hij zich op de opdracht zoals hij die heeft meegekregen. In dit geval dus de realisatie van de Krajicek Playground. ‘Bij het realiseren van een project ontstaan er altijd onverwachte uitdagingen en unieke situaties, dit maakt het werk zo leuk. Dit project is geïnitieerd vanuit de afdeling Sport van de Gemeente Schiedam. Tevens heb ik later de afdeling Beheer bij dit project betrokken. Dit omdat deze wijk behoorlijk last heeft van wateroverlast en misschien middels dit project een mooie oplossing voor dit probleem kan ontwikkelen. Door de uitbreiding van het project, in samenwerking met de verschillende afdelingen, is er uiteindelijk een playground ontstaan met een waterberging. Tevens is het een mooie bijkomstigheid dat de bewoners bewust worden gemaakt van deze wateroverlast en dus het veranderende klimaat.’ Verteld Nathan. De gemeente werkt aan meedere structurele oplossingen om de wateroverlast in deze wijk te verminderen. De bak onder de playground zal 600m3 groot zijn om de ‘piekbelasting’ op het riool tijdens een hevige regenval op te kunnen vangen. Het regenwater zal na de bui vertraagd afgevoerd worden, in eerste instantie zal dit op het riool zijn, maar in de toekomst op het oppervlaktewater.

De Playground is een sportveld in de wijk waar iedereen welkom is, elkaar ontmoet en natuurlijk lekker kan sporten. Het verschil met andere pleinen is de deskundige en intensieve begeleiding die beschikbaar wordt gesteld. Sportleiders en scholarshippers die met hun talent, opleiding en kennis de leukste sportactiviteiten organiseren. Ook zorgen zij ervoor dat het er gezellig en sportief, maar ook eerlijk en veilig aan toegaat. Op deze manier wil de Krajicek Foundation samen met de buurt het verschil maken. De ideeën voor deze playground worden dan ook in samenwerking met de buurt tijdens bijeenkomsten verzameld.

Professional of starter?
Schrijf je nu in!

Op zoek naar een volgende stap in je loopbaan? Bekijk onze vacatures en schrijf je in.

Twitter
volg abilitec op twitter