Abilitec
lorem ipsum dolor 12/02/2015
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, vestibulum id ligula porta felis euismod semper.quam. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit. Meer informatie

 

 

 

Home >

BIM moet breder gedragen worden

Abilitec 10-7-2017 10:47
Categorieën: Abilitec nieuws

BIM moet breder gedragen worden

De kerngroep van aannemers die de BIM basis ILS heeft opgezet zoekt verbreding. Andere schakels in de keten zijn nodig om de kar te helpen trekken en gebruik van BIM verder te brengen.

Een nieuwe kerngroep, die een bredere vertegenwoordiging kent dan alleen de aannemers, kan beter inzicht krijgen in de specifieke wensen van andere partijen – architecten, adviseurs, onderaannemers, leveranciers – in het bouwproces, zo is de gedachte. En dat zal helpen de basisafspraken over BIM, over hoe informatie eenduidig en beter uit te wisselen, breder toepasbaar te krijgen.

Niet dat de BIM basis ILS is blijven hangen bij alleen de aannemers overigens: de Gebruikersdag – 150 aanwezigen, was totaal uitverkocht, de bijeenkomst was georganiseerd om vanuit diverse hoeken te horen hoe deze basisafspraken over BIM zijn geland. Ofwel: hoe architecten, adviseurs, aannemers en bouwspecialisten ermee werken.

Doel: Eén BIM-taal

Algemene teneur: haken en ogen zijn er nog genoeg, strubbelingen over wie nu precies welke informatie moet leveren ook, maar het grote voordeel van één gemeenschappelijke BIM-taal wordt onderkend, al was de zaal grotendeels gevuld met bouwpartijen die al overstag zijn. Wensen voor aanvullende afspraken zijn er vanuit diverse hoeken. Bijvoorbeeld de vloerenleveranciers, hebben al concrete stappen genomen en een poster opgesteld.

De basisafspraken zijn vorig jaar februari gemaakt door veertien aannemers onder de vlag van buildingSmart. Beoogd resultaat: BIM is effectiever te gebruiken door alle bouwpartijen, modellen worden betrouwbaar, verspillende taken verdwijnen. Inmiddels hebben 195 bedrijven zich aangesloten. De afspraken zijn te vinden op de website van het BIM-loket

Vanuit deze gedachte is er ook een enorme opleidingsbehoefte om te zorgen dat er een betere aansluiting is op de vraag vanuit de markt !

blog_image:article_bca_149967726659634252e2a45.jpg:end_blog_image

Reageer

bekijk de bedrijfsfilm
Twitter
volg abilitec op twitter